giovedì 15 marzo 2012

Urati da' buni - Brutti ma buoni

Più sotto la ricetta in italiano

Chiar asa se numesc biscuitii astia: urati da' buni.
Daca aveti albusuri de oua si nu stiti ce sa faceti cu ele, reteta asta e perfecta.
Cu putine ingrediente vom obtine niste biscuiti deliciosi alaturi de o cana cu ceai si nu numai.

Ingredienti:
150 gr albus de ou
300 gr zahar
210 gr alune macinate grob (eu am avut 175 gr alune si restul migdale)
 

Am mixat bat zaharul cu albusurile de ou, dupa care le-am pus intr-o cratita impreuna cu alunele macinate grob, pe foc mic.

Se amesteca in continuu cu o lingura de lemn timp de 15 minute, pana cand compozitia nu mai e asa lichida ca la inceput si si-a schimbat nitel culoarea de la alb spre crem. 

Cu o lingura luam din amestec si punem pe o tava tapetata cu hartie de copt. 
Dam la cuptor la 210 grade timp de 10 minute, de fapt pana se ce auresc.
Lasam la racit in tava, apoi ii desprindem si-i punem pe un platou.


ITALIANO

Questa è una ricetta perfetta per riciclare gli albumi d'uovo avanzati.
Con pochi ingredienti otterremo degli ottimi biscotti.

Ingredienti:
150 gr albume d'uovo
300 gr zucchero
210 gr nocciole tritate grossolanamente

Montare bene gli albumi con lo zucchero. La meringa ottenuta la mettiamo in una casseruola assieme alle nocciole tritate, a fuoco lento.
Mescoliamo con un cucchiaio di legno per 15 minuti, di continuo. L'impasto dovrebbe cambiare colore e anche consistenza. 
Prendiamo una teglia da forno rivestita da carta forno e con un cucchiaio iniziamo a formare dei biscotti.
Inforniamo a 210 gradi per circa 10 minuti.
Devono prendere un bel colore.
Li lasciamo raffreddare nella teglia, poi li stacchiamo e li mettiamo su un vassoio.
Buon appetito!


Nessun commento:

Posta un commento

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...